Cechy
Cechy

Chleb słonecznikowy

19.00 zł / szt.

Dane źródłowe:
Anmar Piekarnia – Tradycyjne pieczywo i wędliny
Anna Kałamarz

Domowy chleb ze słonecznikiem

Chleb słonecznikowy – 100% żytni – na zakwasie bez drożdży i bez dodatku mąki pszennej z dużą ilością ziaren słonecznika. Pieczony w foremkach w piecach opalanych drewnem. Polecany dla osób które nie tolerują glutenu w dużej ilości. Jest bardzo syty, wilgotny, długo się przechowuje. Nie kruszy się w trakcie krojenia.

Skład chleba słonecznikowego

Skład: mąka żytnia – 70%, mąka żytnia razowa – 30%, zakwas żytni, ziarna słonecznika, woda , sól. Waga – 0,8 g

Wartości odżywcze: Wartość energetyczna – 239,79 kcal/100g    1010,39 kJ/100g

Tłuszcz – 4,59 g/100g     w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,48 g/100g

Azot – 0,92 g/100g

Białko – 5,74 g/100g

Woda – 40,84 g/100g

Sucha masa – 59,16 g/100g

Popiół ogólny – 1,97 g/100g

Węglowodany przyswajalne – 40,90 g/100g  w tym cukry – 2,92 g/100g

Błonnik pokarmowy – 5,96 g/100g

Chlorek sodu – 1,35 g/100g

Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/

Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Tak

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Nie

lokalizacja

Rogóżno
, 37-112
woj. podkarpackie / pow. łańcucki / gm. Łańcut
Ulica: – 465a

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: Chleb słonecznikowy