Dane źródłowe:
Anmar Piekarnia – Tradycyjne pieczywo i wędliny
Anna Kałamarz
Chleb żytni Razowy – 100% żytni na zakwasie bez drożdży i bez dodatku mąki pszennej. Pieczony w foremkach w piecach opalanych drewnem. Polecany dla osób które nie tolerują glutenu w dużej ilości. Ciemny z dużą ilością otrąb żytnich. Im starszy tym lepszy. Chleb razowy długo się przechowuje i posiada swój oryginalny smak, który ma wielu zwolenników. Chleby razowe dostępne w naszej ofercie to produkty wykonane według tradycyjnej receptury i wypiekane w piecach opalanych drewnem. Dobry chleb razowy nie posiada również sztucznych dodatków. Zachęcamy do składania zamówień na chleb razowy dostarczany wysyłkowo na terenie całej Polski.
Chleb razowy
Skład: mąka żytnia razowa – 70%, mąka żytnia – 30%, zakwas żytni, woda, otręby żytnie, sól
Waga – 0,8 kg
Wartości odżywcze: Wartość energetyczna – 222,69 kcal/100g 942,27 kJ/100g
Tłuszcz – 1,17 g/100g w tym kwasy tłuszczowe nasycone-0,14 g/100g
Azot – 0,86 g/100g
Białko – 5,40 g/100g
Woda – 40,79 g/100g
Sucha masa – 59,21 g/100g
Popiół ogólny – 2,30 g/100g
Węglowodany przyswajalne – 44,94 g/100g w tym cukry – 3,23 g/100g
Błonnik pokarmowy – 5,40 g/100g
Chlorek sodu – 1,73 g/100g
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/