Cechy
Cechy

Chleb razowy 100% żytni

19.50 zł / szt.

Dane źródłowe:
Anmar Piekarnia – Tradycyjne pieczywo i wędliny
Anna Kałamarz

Chleb żytni Razowy – 100% żytni na zakwasie bez drożdży i bez dodatku mąki pszennej. Pieczony w foremkach w piecach opalanych drewnem. Polecany dla osób które nie tolerują glutenu w dużej ilości. Ciemny z dużą ilością otrąb żytnich. Im starszy tym lepszy. Chleb razowy długo się przechowuje i posiada swój oryginalny smak, który ma wielu zwolenników. Chleby razowe dostępne w naszej ofercie to produkty wykonane według tradycyjnej receptury i wypiekane w piecach opalanych drewnem. Dobry chleb razowy nie posiada również sztucznych dodatków. Zachęcamy do składania zamówień na chleb razowy dostarczany wysyłkowo na terenie całej Polski.

Chleb razowy

Skład: mąka żytnia razowa – 70%, mąka żytnia – 30%, zakwas żytni, woda, otręby żytnie, sól 

Waga – 0,8 kg

Wartości odżywcze: Wartość energetyczna – 222,69 kcal/100g    942,27 kJ/100g

Tłuszcz – 1,17 g/100g     w tym kwasy tłuszczowe nasycone-0,14 g/100g

Azot – 0,86 g/100g

Białko – 5,40 g/100g

Woda – 40,79 g/100g

Sucha masa – 59,21 g/100g

Popiół ogólny – 2,30 g/100g

Węglowodany przyswajalne – 44,94 g/100g  w tym cukry  – 3,23 g/100g

Błonnik pokarmowy – 5,40 g/100g

Chlorek sodu – 1,73 g/100g

Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/

Email:
Telefon:

CECHY

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Tak

Do uzgodnienia

Nie

Dowóz do klienta

Nie

Produkt w systemach jakości żywności

Nie

lokalizacja

Rogóżno
, 37-112
woj. podkarpackie / pow. łańcucki / gm. Łańcut
Ulica: – 465a

PODZIEL SIĘ

Facebook
Drukuj
Email

PRODUKTY

Podobne produkty

Wiadomość kontaktowa

Ogłoszenie: Chleb razowy 100% żytni